Hantera åtgärder
Att göra åtgärder
Välj fördefinierade mål och följ dem upp

Lär dig att skapa din klimatplan med våra fördefinierade mål

Annabel Vanhoven avatar
Skrivet av Annabel Vanhoven
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du redan har en klimathandlingsplan kan du enkelt systematiskt lägga till den i verktyget, enligt Sektorer> Åtgärder> Åtgärdsstruktur (se här).

Om du inte har en klimatplan ännu kan det vara svårt att starta. Därför har vi har en växande standardiserad uppsättning mål tillgängliga för din stad. Dessa är beprövade och beräknade mått: en idealisk bas för att starta och finjustera vid behov.

Men ... du kan också använda våra fördefinierade mål för att lägga till och finjustera befintliga mål i din klimatplan. Eftersom dessa redan har beräknats för dig! 😉

I den här artikeln lär du dig hur du lägger till och justerar ett nytt mål från vår lista.

Obs: varje mål har en enhet eller nyckelprestationsindikator som definierar hur målet övervakas. Exempel är antal hushåll, antal sparade energier (MWh), antal producerade energier (MWh). Vi har redan valt en enhet åt dig, men du kan ändå ändra den. 😉

Lägg till ett mått

Gå till planöversikten (eller fliken Mått om du inte har en plan ännu) och klicka på

"+ Ny åtgärd".

Välj "Välj ett känt mål från Futureproofed-listan".

Denna lista innehåller standardmått som Futureproofed har valt och beräknat med bästa tillgängliga data. De kan justeras till storleken på din stad eller kommun med vår kalkylator.

Välj ett mått genom att klicka på “Lägg till det här måttet”. För varje åtgärd kan du se hur många städer som redan gör detta. Bekräfta ditt val.

Du får alltid en förhandsgranskning av ditt mål innan du bekräftar.

Justera ditt mått om det behövs

Du kommer nu att se sidan för ditt nya mål. Vad kan du ändra här?

• Varaktigheten

• Publicitet

• Ansvarig

• Fotot (du får det bästa resultatet med breda foton (cirka 1920 pixlar breda med 350 - 500 pixlar höga)

• Undertexten

• Beskrivningen

Du kan också ta bort målet under "Mer". Läs den här artikeln för att lära dig mer om att anpassa åtgärder!

Mål och framsteg

Varje mått har en enhet eller nyckelprestationsindikator som definierar hur måttet övervakas. Detta är kopplat till ett mål och framsteg, så att du kan följa upp ditt mått.

Tips: Du kan också beräkna ditt mål via vår "Kalkylator". Läs mer om det r.

Nu när ditt mål är inställt kan du ange framstegen för att följa upp din åtgärd.

Besparingar

Baserat på ditt mål beräknar vi hur mycket kostnader och koldioxid du kommer att spara (baserat på bästa tillgängliga data). Måttets vikt jämfört med alla mått i den sektorn visas under "Vikt i sektor". Du kan alltid justera detta om du har bättre data: under flikarna "Ekonomi" och "Koldioxid".

Relaterade åtgärder, info och filer

Du kan också lägga till relaterade åtgärder, filer och interna anteckningar för att bättre hantera ditt mål.

Dessutom hittar du bakgrundsinformation om de fördefinierade målen under "Bakgrund": en kort beskrivning av målet, grundläggande data, källor och även tips för att övervaka dina framsteg.