Opstarten
Leren kennen
Korte intro tot Futureproofed

Leer de grote lijnen van de tool kennen via deze introductie.

Noëmie Van den Bon avatar
Geschreven door Noëmie Van den Bon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welkom op Futureproofed! In dit artikel leer je de grote lijnen van de tool kennen, zodat je daarna verder kan lezen of het al eens kan uitproberen.

Hieronder vind je een korte introductievideo van Futureproofed. Om de juiste ondertiteling te vinden, klik je bij de video op 'CC'. Veel kijkplezier. 😁

Als je op "Dashboard" klikt, krijg je een overzicht van alle informatie binnen de app. Je ziet eerst een grafiek die de verleden en voorspelde CO₂-emissies weergeeft. Verder geeft het een overzicht van recente maatregelen en acties. Ontdek hier meer over het dashboard.

Als je op "Maatregelen" klikt, krijg je een overzicht van alle maatregelen voor jouw stad, met de kosten- en CO₂ besparingen, het gewicht en de vooruitgang van elke maatregel. Ook kan je daar een maatregel publiek maken. Ontdek hier meer over maatregelen en hoe je er één maakt.

Als je op “Acties" klikt, krijg je een overzicht van alle acties die je organiseert. Acties zijn concrete gebeurtenissen die bij een maatregel horen. Je kan ze een status en verantwoordelijke toewijzen en kiezen of je de actie publiek of privé wil maken. Ontdek hier het verschil tussen een maatregel en actie en hier meer over acties  en hoe je er één maakt.

Als je op "Analyse" klikt, krijg je een overzicht van een aantal interessante grafieken. Hier kan je de vooruitgang van je maatregelen opvolgen, de impact van maatregelen vergelijken, de sectoren vergelijken, de cashflow volgen, de besparingen opvolgen, enz. Ontdek hier meer over deze inzichten.

Als je op "Activiteit" klikt, zie je de recente activiteiten van jezelf en je collega’s binnen de app. Ontdek er hier meer over.

Onder “Community” vind je inspiratie en een forum om met gebruikers van andere steden of gemeenten ervaringen rond klimaatbeleid te kunnen delen. Ontdek hier meer rond de community en hoe je er deel aan kan nemen.

Als je op "Publieke pagina" klikt, kan je verder naar je publieke pagina surfen en deze aanpassen of embedden. Met uitzondering van de publieke pagina blijft de rest van de tool alleen toegankelijk tot de geregistreerde gebruikers. Ontdek hier ook meer info over hoe je burgers en bedrijven kan betrekken bij dit verhaal.

Als je op het tandwieltje klikt en dan op "Data invoer" klikt, kan je daar nog je niet-maatregel-specifieke data importeren. Ontdek meer info over data input hier.

Als je op het grijze vierkant met de eerste letter van je naam klikt, kan je je account beheren, de API docs vinden en hulp documenten vinden.

Op elke pagina van de app vind je, rechtsonder, een chat-icoontje. Klik erop om ons een berichtje te sturen, hulp te vragen of feedback te geven. Ontdek hier meer over onze ondersteuning bij het opstarten en via chat.