Publieke communicatie
API van FutureproofedCities

Hoe gebruik je gegevens uit FutureproofedCities in andere platformen?

Noëmie Van den Bon avatar
Geschreven door Noëmie Van den Bon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

FutureproofedCities heeft een publieke Application Progamming Interface (API), om alle gegevens in FutureproofedCities consistent te kunnen connecteren en integreren met andere platformen.

Wat is een API?

Een API kan gezien worden als een uitbreiding op FutureproofedCities die het mogelijk maakt om functionaliteit van het systeem, beschikbaar te maken voor andere systemen. Anders gezegd: de API maakt communicatie en het uitwisselen van informatie mogelijk tussen FutureproofedCities en andere (software) systemen.

Hoe werkt de API?

De API maakt gebruik van een klein deel van de code uit FutureproofedCities. Deze code zorgt ervoor dat gebruikers van buitenaf bepaalde vragen (requests) kunnen stellen aan het programma. De vragen van buitenaf worden door de API vertaald naar een code waar de applicatie iets mee kan. De API zal vervolgens het antwoord (response) op de vraag terugsturen naar de gebruiker.

Waar vind je onze API?

Er zijn twee mogelijkheden om naar de API te gaan:

• Binnen FutureproofedCities: onder deeerste letter van je naam kan je klikken op “Api docs”.

Zo weet je als ontwikkelaar wat je met de API kan en is het ook duidelijk hoe je de API moet gebruiken.

Heb je nog een vraag rond onze API? Geef ons gerust een seintje op support@futureproofed.com.