Komma igång
Att lära känna
Kort introduktion till FutureproofedCities

Lär dig de viktigaste funktionerna med verktyget i den här artikeln

Annabel Vanhoven avatar
Skrivet av Annabel Vanhoven
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen till FutureproofedCities! I den här artikeln lär du dig de viktigaste funktionerna i vårt verktyg så att du kan börja utforska direkt.

Genom att klicka på "Dashboard" får du en överblick över all information i appen. Du ser först en graf som visar tidigare och förutspådda koldioxidutsläpp. Det ger också en översikt över senaste åtgärder och åtgärder. Läs mer om instrumentpanelen här.

När du klickar på "Mål" får du en översikt över alla åtgärder för din stad med kostnads- och CO₂-besparingar, vikt och framsteg för varje åtgärd. Du kan också göra en åtgärd offentlig där. Läs mer om åtgärder och hur man gör en här.

När du klickar på "Åtgärder" får du en översikt över alla åtgärder du organiserar. Åtgärder är konkreta händelser som tillhör en åtgärd. Du kan tilldela dem en status och ett ansvar och välja om du vill göra åtgärden offentlig eller privat. Upptäck här skillnaden mellan ett mått och en åtgärd och här mer om åtgärder och hur man gör en.

När du klickar på "Analys" får du en översikt över några intressanta grafer. Här kan du övervaka framstegen för dina åtgärder, jämföra effekterna av åtgärder, jämföra sektorerna, övervaka kassaflödet, övervaka besparingarna etc. Läs mer om dessa insikter här.

Om du klickar på "Aktivitet" ser du de senaste aktiviteterna för dig själv och dina kollegor i appen. Ta reda på mer om det här.

Under "Community" finns inspiration och ett forum för att dela erfarenheter av klimatpolitiken med användare från andra städer eller kommuner. Ta reda på mer om samhället och hur man deltar här.

Om du klickar på "Offentlig sida" kan du gå till din offentliga sida och redigera eller bädda in den. Med undantag för den offentliga sidan förblir resten av verktyget endast tillgängligt för registrerade användare. Ta reda på mer om hur du kan involvera medborgare och företag i den här artikeln.

Om du klickar på "Datainmatning" kan du fortfarande importera dina icke-måttspecifika data dit. Läs mer om datainmatning här.

Om du klickar på den grå fyrkanten med den första bokstaven i ditt namn kan du hantera ditt konto, hitta API-dokument och hitta hjälpdokument.

På varje sida i appen hittar du en chattikon i det nedre högra hörnet. Klicka på den för att skicka ett meddelande till oss, be om hjälp eller ge oss feedback. Läs mer om vårt lanserings- och chattstöd här.