Maak een nieuwe maatregel aan

Hoe maak je een eigen maatregel aan binnen Futureproofed?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je al een klimaatactieplan hebt, kan je dat systematisch en makkelijk toevoegen aan de tool volgens de structuur Sectoren > Maatregelen > Acties (cfr. hier).

In dit artikel leer je een nieuwe maatregel maken, bv. ‘Bomen planten’, waar je een financiële en CO2 besparing aan kan koppelen.

Opmerking: elke maatregel heeft een eenheid of Key Performance Indicator (KPI) waarmee de maatregel gemonitord wordt. Voorbeelden zijn aantal huishoudens, aantal bespaarde energie (MWh), aantal geproduceerde energie (MWh). Denk dus even na hoe je je maatregel best kan opvolgen en of je hier een financiële en CO2 besparing aan kan koppelen. ;-)

Ga naar het “Maatregelen” tabblad en klik op “+ Nieuwe maatregel” om een nieuwe maatregel toe te voegen.

Je kan nu kiezen tussen een eigen blanco maatregel of een maatregel uit onze lijst (hier leer je meer over onze lijst met doorgerekende maatregelen).

Selecteer nu “Maak uw eigen maatregel”.

Kies dan een sector en een naam voor jouw maatregel. Selecteer ook de start- en einddata en voeg je maatregel toe.

Proficiat met je eerste maatregel!

Hoe ga je verder?

Je komt nu op de pagina van die nieuwe maatregel, waarop je hem kan aanpassen. Wat kan je nu doen?