Groepsoverzicht
Opstarten
Korte intro tot het groepsaccount

Leer de grote lijnen van onze groepsaccount kennen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welkom op het groepsoverzicht van FutureproofedCities! In dit artikel leer je de grote lijnen van de tool kennen, zodat je het daarna al eens kan uitproberen.

Wat is een groepsoverzicht?

Een groepsoverzicht geeft een overzicht van een regio, provincie, intergemeentelijke of andere groep van gemeenten.

Het interne luik laat je gemeenten vergelijken in cijfers, maatregelen, acties... en via het publieke luik kan je communiceren over acties die plaatsvinden in die regio.

Inloggen

Om op het groepszicht in te loggen ga je naar groups.futureproofed.com en vul je je mailadres en paswoord in.

Het interne luik

Onder "Dashboard" zie je alle emissies van de deelgemeenten, ook per sector en per stad (en eventueel per inwoner als je op het wieltje klikt). Op bepaalde grafieken kan je op de legende klikken om sectoren aan of uit te zetten.

Als je op "Kaart" klikt, zie je verschillende opties (rechtsboven te kiezen) om gemeenten met elkaar te vergelijken. Voor sommige opties (evolutie van de emissies of totale emissies) kan je ook op de gemeenten klikken om meer details te krijgen. Daar kan je op dezelfde manier sectoren aan- of uitklikken.

Onder "Gemeenten" vind je een lijst van de deelgemeenten van je regio, die je ook kan sorteren door op de titels van de kolommen te klikken. Als je op een gemeente klikt, zie je alle maatregelen van haar klimaatplan.

Onder "Maatregelen" vind je een lijst van maatregelen, hier ook sorteerbaar. Als je op een maatregel klikt, zie je welke gemeenten deze maatregel in hun plan hebben staan.

Onder "Acties" zie je je een kaart met alle acties (privé & publiek) van de deelgemeenten. Als je daar op een actie klikt, kom je op de publieke pagina van de stad terecht (voor publieke acties). Privé acties kan je niet aanklikken.

Onder "Activiteit", krijg je een overzicht van de activiteiten van de steden en gemeenten in jouw regio gedurende een bepaalde periode. Wie zijn de goede en slechte leerlingen van de klas? Je kan zien of ze acties of maatregelen hebben toegevoegd of gepubliceerd en of ze andere activiteiten gedaan hebben. Je kan daarnaast ook filteren op de activiteit van één bepaalde gemeente.

Het publieke luik

Het publieke luik van je regio kan je vinden op REGIO.futureproofed.com. Daar vind je alle publieke acties van de hele regio terug!

En nu?