Data beheren
Data ingeven
Emissie inventarisaties in bulk laden

Importeer CO₂ inventarissen van voorbije jaren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij je opstart van jouw stad zijn de baseline en monitoring emissie-inventarissen (SE(C)AP compatibel) al geüpload voor jou, zonder de stedelijke emissies.

Is er een emissie inventaris van een nieuw jaar uitgekomen (lees hier wat te doen)? Of heb je cijfers over stedelijke verbruiken verzameld en wil je die zelf uploaden? In dit artikel leggen we je uit hoe je deze gegevens in bulk inlaadt.

Wil je verbruiken per brandstof en sector apart toevoegen of aanpassen? Lees hier hoe dat werkt.

Welke data kan je bulk inladen?

Je verbruiksgegevens (MWh) per brandstof, maar voorlopig nog geen rechtstreekse CO₂-emissies.

Deze data van alle Vlaamse gemeenten per jaar vind je hier, ontwikkeld door VITO voor het Vlaamse departement Omgeving. Je moet vervolgens nog de stedelijke verbruiken (gebouwen, vloot en openbare verlichting) op de correcte manier in de tool invullen.

Als je over de ingevulde SEAP template beschikt (i.e. data in bulk), ga naar ⚙️ > “Data input”. Klik dan op “klik hier”.

Kopieer en plak je emissietabel met jaarlijkse verbruiken (MWh) uit Excel en klik op “volgende”.

Kies het jaar waarvan deze data afkomstig is, kijk de data na en klik op “Importeer deze waarden” om de import te bevestigen.

Na het inladen van bulkdata, kan je deze data bij ‘Data Input’ ook manueel aanpassen per sector en per brandstof.

Tip: om zeker te zijn dat de data juist gelezen zijn, wordt de gelezen data getoond voor je deze importeert. Zo kan je nakijken of de juiste data wordt ingeladen.

Let op! Vergeet niet de emissiefactoren (ton CO₂/MWh) in te vullen per jaar (cfr. emissiefactoren). Via de emissiefactoren elektriciteit, warmte/koude en biobrandstof neem je het effect van lokale energieproductie mee, erg belangrijk dus :-)

Waarom komt mijn eindresultaat in Futureproofed niet exact overeen?

Door een afronding van cijfers bij het inladen van de nulmetingen kan het zijn dat de totaalresultaten niet exact gelijk zijn aan de nulmetingen.

Welke data kan ik (nog) niet bulk inladen?